Кличко сказав, хто заплатить водіям за пошкоджені стовпами автівки

Автовласникам доведеться зачекати компенсацій
Кличко сказав, хто заплатить водіям за пошкоджені стовпами автівки
Стовпи, які впали у Києві Фото: КМДА
16 Грудня 2020, 14:07
читать на русском

Попри гарантію підрядника у 50 років, на відкритому рік тому шляхопроводі у Києві "втомилися" та впали стовпи.

Міський голова Києва Віталій Кличко відреагував на подію та пообіцяв, що підрядник за власний кошт поставить стовпи на місце та заплатить автовласникам, чиї транспортні засоби постраждали під час аварії.

Коментуючи вчорашній інцидент на Шулявському мосту, мер зазначив:

Я також обурений тим, що на шляхопроводі, відкритому рік тому, впали три опори освітлення. На новий міст підрядник дав гарантію 50 років.

Читайте також

Він (досьє Кличка) зазначив, що фахівці обстежили всі опори освітлення. І ті, які викликали сумніви щодо надійності укріплення, вже демонтували. Таким чином, вночі підрядник здійснив демонтаж шести опор і оперативно встановить стовпи з посиленням опорної конструкції.

Підкреслю: генпідрядник, який давав гарантію на експлуатацію об’єкту, здійснить всі роботи власним коштом. Також Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд, як замовник будівництва, звернеться до суду щодо відшкодування підрядником збитків за пошкоджені автомобілі киян, - зазначив Кличко.

Впав стовп

Фото: КМДА

Він також повідомив, що прокуратура столиці порушила кримінальну справу за статтею "Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд".

Читайте також

Нагадаємо, 15 грудня у Києві на Шулявському шляхопроводі впали троє нових стовпів освітлення. Вони звалилися прямо на автомобілі, які проїжджали дорогою.

Раніше мер Києва  прокоментував подію так:

Однозначно головна відповідальність - на генеральному підряднику, який відповідає за якість робіт. Я переконаний, що правоохоронні органи повинні оперативно встановити причини інциденту - щоб винні понесли відповідальність.

1