Кличко заявив, що у лікарнях Києва вистачає ліжок для пацієнтів з COVID

Міська влада за кілька днів додала 850 ліжок, і сьогодні в столиці шість тисяч ліжок, підготовлених для пацієнтів
Кличко заявив, що у лікарнях Києва вистачає ліжок для пацієнтів з COVID
Лікарня / Facebook
24 Березня 2021, 18:28
читать на русском

У лікарнях Києва для хворих на коронавірус поки вистачає вільних місць, хоча кількість ліжок для "ковідних" пацієнтів довелось збільшити.

Про це розповів мер столиці Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) в етері телеканалу "Україна 24", коментуючи інформацію свого заступника Володимира Бондаренка про те, що вільних ліжок для пацієнтів з COVID-19 майже не залишилось.

Хотів би внести цифри, що відповідають дійсності. У нас не 100% заповненість, у нас є вільні місця. Деякі лікарні, флагмани, такі як 4-а лікарня на Солом'янці, повністю заповнена, майже повністю - Олександрівська лікарня, - зазначив він.

Мер зазначив, що в лікарнях Києва зараз лікуються від коронавірусу 4065 хворих, з них 2700 пацієнтів перебувають у важкому стані.

За його словами, міська влада Києва збільшила кількість місць за кілька днів на 850 ліжок, і сьогодні в столиці шість тисяч ліжок, підготовлених для пацієнтів.

Читайте також

На додаткову закупівлю 330 кисневих концентраторів і 12 апаратів ШВЛ виділили 23,5 млн грн. В цілому в Києві - найбільша кількість апаратів ШВЛ серед інших міст - 573 апарати й 1254 концентратори кисню.

Як повідомив Кличко, влада може додатково розгортати ліжка для COVID-хворих і в Палаці спорту, але залишається питання нестачі лікарів, які надаватимуть допомогу людям.

У нас обмежена кількість лікарів. Тільки з цим пов'язані такі жорсткі обмеження, які ми запровадили. Локдаун ввели для того, щоб не призвести до колапсу медицини, коли людина звернеться за допомогою, а їй не зможуть допомогти, - зазначив він.


Контекст. 20 березня київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу. Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - до 9 квітня.

Заступник київського міського голови Володимир Бондаренко заявив, що у Києві опорні лікарні максимально заповнені для пацієнтів з коронавірусом. Ліжка розміщені аж в коридорах.

1