Коли будуть вступні іспити до магістратури - 2023: МОН затвердило графік

Вступні випробування передбачають основну і додаткову сесії
Коли будуть вступні іспити до магістратури - 2023: МОН затвердило графік
Абітурієнт, студент Фото: Pexels
24 Квітня 2023, 17:50
читать на русском

У Міністерстві освіти і науки затвердили календарний план організації та проведення у 2023 році вступних іспитів для до магістратури.

Вступні випробування проходитимуть у дві сесії:

  • з 23 червня до 21 липня – основна сесія;
  • з 3 по 16 серпня – додаткова сесія.

У МОН зазначили, що відповідно до наказу реєстрація осіб, які бажають узяти участь у ЄФВВ та/або ЄВІ, триватиме з 8 до 31 травня включно. Її здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Зареєстровані учасники отримають екзаменаційний листок, у якому будуть зазначені дані для здійснення входу на інформаційну сторінку "Кабінет вступника".

Особи, які з поважних причин не зареєструватися для проходження ЄФВВ та/або ЄВІ під час основного періоду реєстрації, зможуть зробити це у додатковий період з 12 по 14 липня.

Зареєстровані учасники до 18 червня отримають на інформаційній сторінці "Кабінет вступника" запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проведення тестування, а учасники ж додаткової сесії – до 31 липня.

"Інформацію про результати основної сесії за шкалою 100-200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 25 липня 2023 року, додаткової сесії – до 18 серпня 2023 року", – роз'яснили у МОН.

Нагадаємо, Міносвіти погодило Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році. Випускники можуть дізнатися механізм зарахування як на бакалаврат, так і в магістратуру у ЗВО.

1