Коли до України прийде відлига: прогноз погоди

Стійке зростання температури повітря очікується після 20 січня
Коли до України прийде відлига: прогноз погоди
Погода, зима, відлига
12 Січня 2024, 15:45
читать на русском

Найближчими днями в Україні зберігатиметься морозна погода з деяким коливанням температури, але суттєвого потепління чекати не варто. Відлига на більшій території нашої країни очікується лише наприкінці другої декади січня.

Про це в коментарі "Телеграфу" розказав синоптик Ігор Кібальчич.

"Наприкінці другої декади січня (з 10 по 20 січня) очікується більш стійке зростання температури повітря аж до відлиги на більшій частині України та опади у змішаній формі (сніг, мокрий сніг, місцями з дощем)", - повідомив синоптик.

Синоптик Ігор Кібальчич також повідомляв, що найближчими днями в Україні очікується ще дві хвилі холоду. Одна з них розпочнеться вже сьогодні, 12 січня. Через територію України пройде активний холодний фронт, який спричинить похолодання одразу на 5-10 градусів: у південних та західних областях очікується буде -3°...-8°, а на решті території похолоднішає до -15°. 13 січня морози в Україні тільки посиляться: у північних, східних та деяких центральних областях температура вночі падатиме до -17°...-22°, а вдень буде -7°...-12°.

Потім очікується деяке потепління, а 16-18 січня прийде чергова хвиля похолодання.

Нагадаємо, наприкінці тижня в Україну прийде чергова порція морозів з півночі. Нічна температура може впасти до 20 градусів морозу.

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також

1