Коли і де дивитися Нацвідбір на Євробачення-2024

Стало відомо, де українці зможуть переглянути трансляцію фіналу
Коли і де дивитися Нацвідбір на Євробачення-2024
євробачення 2024
3 Лютого 2024, 12:44
читать на русском

Фінал Національного відбору на "Євробачення 2024" відбудеться вже цієї суботи, 3 лютого. За право представляти Україну у Швеції боротимуться 11 фіналістів.

Так, фінал Національного відбору на "Євробачення-2024" відбудеться у суботу, 3 лютого. Місце проведення концерту в прямому ефірі засекречене з метою безпеки з огляду на те, що в Україні триває війна.

Трансляція конкурсних виступів 11 фіналістів проходитиме на каналі "Суспільне культура", YouTube-каналі "Євробачення Україна" та інших діджитал-платформах "Суспільного". Також трансляція Нацвідбору буде доступна для користувачів платформи Дія.

Зазначимо, що раніше пройшло голосування за фіналістів Нацвідбору. Серед усіх заявок було відібрано 10 учасників, пізніше до них приєдналася ще одна 11-а фіналістка за результатами додаткового голосування у "Дії".

Також у додатку "Дія" українці голосували за склад журі Національного відбору. В результаті опитування членами журі стали Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець.

З міркувань безпеки фінал шоу буде закритим, і навіть місце проведення оголошувати не будуть.

Євробачення 2024 пройде у травні на стадіоні Malmö Arena. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня, а Гранд-фінал відбуватиметься 11 травня.

Malmö Arena - це друга за величиною крита арена у Швеції, яка вміщає понад 15 тисяч людей. Тут проводяться хокейні матчі, ігри з гандболу, флорболу, концерти та інші заходи.

Додамо, що Мальме прийматиме Євробачення вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках (тоді Україну представила Злата Огнєвіч з піснею "Gravity" і посіла почесну третю сходинку).

Попереднє Євробачення відбувалося в британському Ліверпулі від імені України. Гурт TVORCHI, який представляв нашу країну з піснею "Heart of Steel" посів шосте місце у фіналі конкурсу.