Коли прийде похолодання: синоптик розповіла про погоду до кінця вересня

Осінь бере своє – температура потрохи знижується
Коли прийде похолодання: синоптик розповіла про погоду до кінця вересня
Погода Фото: pixabay.com
16 Вересня 2023, 12:29
читать на русском

У найближчі кілька днів на українців чекають дощі, які прийдуть атмосферним фронтом з Заходу. Після цього погода буде сухою, але стане дещо прохолоднішою.

Такий прогноз зробила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв'ю 24 Каналу. Також вона додала, що після 20 числа погода буде хмарною.

Крім того, синоптик повідомила, що у другій половині вересня нічна температура дещо знизиться. Вдень також буде певне зниження до +18...+23 градусів. І лише на Півдні та Закарпатті залишаться комфортні +24...+27.

"+21...+27 може бути, тому вранці треба традиційно трохи тепліше вдягатися, а вдень насолоджуватися ще такими залишками літнього тепла", - зазначила фахівець.

Вона зауважила, що +30 вже не буде, а от +27...+28 ще будуть. Синоптик додала, що в найближчі 10 днів ніяких заморозків не прогнозується.

З 16 та 17 вересня температура трохи опуститься, особливо вночі, тому що знову буде антициклон, менше хмар і відповідно вночі швидше буде охолоджуватися приземний шар повітря. Уночі стовпчики опустяться до +7...+13 градусів після проходження фронту, лише в південній частині – до +16.

Денні температури знову дещо підвищаться. Якщо 15 – 16 числа певне зниження до +18...+23 градусів, то вже 17 – 18 вересня знову повернуться теплі +21...+27.

"Це стандартна ситуація. Восени, коли ніч більш прохолодна за рахунок відсутності хмар, але повітря вже більш осіннє, довжина світлового дня скорочується. Однак вдень сонце має ще доволі-таки гарний кут, і відповідно прогріває до вищих значень температури", - пояснила синоптик.

+21...+27 може бути, тому вранці треба традиційно трохи тепліше вдягатися, а вдень насолоджуватися ще такими залишками літнього тепла.

Нагадаємо, у суботу, 16 вересня, за новим церковним календарем згадують мученицю Євфимію Всехвальну. За старим стилем його згадують 29 вересня. Свято 16 вересня за старим стилем - день пам'яті священномученика Антіма, єпископа Никодимії і преподобного Феоктиста.

Читайте також

1