Коли техогляд можуть визнати недійним: пояснення МВС

В Україні деякі автомобілі повинні проходити технічний огляд
Коли техогляд можуть визнати недійним: пояснення МВС
Перевірка транспорту, техогляд фото: Патрульна поліція
9 Лютого 2023, 16:34
читать на русском

Обов'язковий техогляд в Україні мають проходити автобуси, вантажівки та автомобілі, що використовуються для комерційного перевезення пасажирів.

У Головному сервісному центрі МВС розповіли, коли ТО можуть визнати недійсним.

Протокол перевірки технічного стану транспортного засобу визнається територіальним органом з надання сервісних послуг МВС недійсним у разі:

  • видачі суб’єктом здійснення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу з порушенням Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 р. № 137 або Вимог до перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу, методів такої перевірки, затверджених наказом Мінінфраструктури від 26 листопада 2012 р. № 710;
  • отримання від органів державного нагляду (контролю) інформації про перебування транспортного засобу в непридатному для експлуатації стані (пошкоджений внаслідок дорожньо-транспортної пригоди або розукомплектований, внаслідок чого є непридатним до експлуатації).

Нагадаємо, в Україні відклали запровадження обов'язкового техогляду авто до закінчення повномасштабної війни, а ось 25 тисяч гривень податку на автомобіль у 2023 році деяким доведеться заплатити. Це стосується машин не старших за п'ять років, вартість яких становить понад 2,512 млн грн (375 мінімалок).

Читайте також