Коли Україна може вдарити по Кримському мосту: прогноз від генерала

Міст поки не бомблять, щоб не провокувати росію на посилення агресії
Важливо
Коли Україна може вдарити по Кримському мосту: прогноз від генерала
Кримський міст Фото: скрін з відео https://twitter.com/Krymsky_bridge
11 Липня 2022, 15:31
читать на русском

Кримський міст поки не будуть бомбити, аби не провокувати російську федерацію на масові удари по українських містах.

Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010), генерал армії України Микола Маломуж.

Генерал каже, що удар по Кримському мосту буде завдано Україною за певної умови, тому поки він не розглядається як ціль.

По-перше, наші ракетні засоби, навіть отримані від Заходу, не дістають до мосту, тому нам буде складно завдати по ньому потужний удар – адже одна або кілька ракет не знищать Кримський міст. По-друге, неофіційно є домовленість, що Кримський міст поки що не буде об'єктом нападу: щоб не створювати передумови для нових масових ударів росії по Києву та інших містах України, Кримський міст вирішено до певного часу не чіпати, – зазначив він.

Маломуж стверджує, що на Заході теж вважають, що міст поки що не варто бомбити, щоб не провокувати рф на агресивні дії та погрози ядерною зброєю.

До моменту, коли росія ослабне, не зможе застосовувати стратегічні озброєння, коли у рф почнеться хаос, але російська влада ще буде намагатися зберегти за собою Крим і насичувати його зброєю, використовуючи цей шлях – міст. У такому випадку ми можемо нейтралізувати загрозу, – додав він.

Нагадаємо, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна обов'язково атакує Кримський міст, який з'єднує територію росії з півостровом, якщо буде така можливість.