Колишні підлеглі мера Ірпеня Олександра Маркушина звинувачують його у підробці документів

Підробка документів дозволила меру Ірпеня Олександру Маркушину нарахувати необґрунтовано завищені зарплати наближеним працівникам
Важливо
Колишні підлеглі мера Ірпеня Олександра Маркушина звинувачують його у підробці документів
9 Квітня 2024, 14:39
читать на русском

Колишній керівник справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша, який обіймав цю посаду до грудня 2023 року, заявив про підробку рішення Ірпінської міської ради щодо змін структури виконкому.

Про це Дмитро Негреша написав на своїй сторінці у Facebook.

Підробка цього рішення дозволила меру Ірпеня Олександру Маркушину нарахувати необґрунтовано завищені зарплати наближеним працівникам. Це спричинило всеукраїнський скандал, який радник мера Ірпеня Андрій Литвинов назвав Ірпінський зарплатгейт.

Серед моїх посадових обов'язків були питання організації роботи структури виконкому ІМР. Я чітко заявляю та стверджую, що рішення Ірпінської міської ради від 23 листопада 2023 р. «Про внесення та затвердження змін у структурі виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету» було сфальсифіковано.

Таке рішення не напрацьовувалося та не подавалося мною. У рішенні я вказаний відповідальним за його виконання. При цьому мене ніхто й ніколи не знайомив із ним. Я працював на посаді до 21 грудня 2023 року. Штатний розклад залишався попереднім і не мав жодного відношення до того, що було визначено в цьому рішенні. Положення про відділи, затверджені цим рішенням, мною не опрацьовувалися і не подавалися на затвердження депутатським корпусом. Підтримую позицію свого колеги Андрія Литвинова щодо неможливості таких дій під час війни – це мародерство. Зарплатні махінації, які з великою ймовірністю мали місце протягом 2023 року в Ірпінській міській раді, мають бути припинені. Підробка цього рішення - кричущий факт і має понести відповідальність. Усі співробітники виконкому заслуговують на справедливий підхід при нарахуванні заробітних плат”, - зазначає Дмитро Негреша.

Нагадаємо, Національна поліція відкрила кримінальну справу після журналістського розслідування про виїзди за кордон власника столичного торговельно-офісного центру "Гулівер" і мережі "Ельдорадо" Віктора Поліщука. Під час воєнного стану 47-річний бізнесмен виїжджав за межі України як волонтер і водій вантажівки на підставі документів, які мали ознаки підробки

Читайте також

1