Колишні правоохоронці викрали з відділення зв`язку гроші і золото на 90 мільйонів гривень (відео)

Злочинці скористалися постійними обстрілами Києва у березні цього року
Колишні правоохоронці викрали з відділення зв`язку гроші і золото на 90 мільйонів гривень (відео)
Ювелірні вироби Фото: Рexels
5 Липня 2022, 05:14
читать на русском

Державне бюро розслідувань викрило і затримало злочинне угрупування, яке скориставшись воєнним часом, пограбувало одне із київських відділень Держспецзв’язку на 90 мільйонів грн.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Група осіб, у тому числі колишні правоохоронці, на початку березня, скориставшись воєнним станом та обстрілами прилеглої до відділення території, проникла до приміщення Державного підприємства спеціального зв’язку та викрала з поштових відправлень ювелірні вироби із золота та срібла, а також готівку на загальну суму близько 90 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Наразі троє осіб затримано. Працівники ДБР провели обшуки за місцем проживання фігурантів та осіб, які також можуть бути причетні до крадіжки.

Під час слідчих дій у фігурантів виявлено та вилучено готівку, близько 8 кг ювелірних виробів із золота та срібла (сережки, персні, ланцюжки, кільця, підвіски та ін.), декілька одиниць вогнепальної зброї з бойовими набоями до неї без дозвільних документів, а також осколково-фугасні снаряди до важкої техніки.


Затримані підозрюються у таємному викраденні чужого майна (крадіжці) у великих розмірах, поєднаному з проникненням в інше приміщення, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану  (ч. 4 ст. 185 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у червні в  столичному спортивному центрі "Sport Life" пограбували нардепа Антона Швачка.  У нього з шафки в роздягальні викрали сумку з гаманцем, документами та іншими особистими речами.

Читайте також

1