Колишній бойовик "ДНР" видав СБУ своїх спільників

Мешканець Донеччини став на бік окупантів "за ідейними переконаннями"
Колишній бойовик "ДНР" видав СБУ своїх спільників
Затримання колишнього бойовика “ДНР” Фото: ssu.gov.ua
13 Вересня 2021, 17:47
читать на русском

Служба безпеки України викрила і затримала громадянина України, який був активним учасником незаконного збройного формування "ДНР".

Як повідомили у пресслужбі СБУ, ним виявився мешканець міста Курахове Донецької області, який у 2014 -2015 роках "за ідейними переконаннями" перебував у складі НЗФ так званої "ДНР".

За даними слідства, затриманий брав безпосередню участь у збройному протистоянні на території Донецької області. Згодом він повернувся на підконтрольну українській владі територію, в Курахове Донецької області.

Бойовик визнав свою провину і підтвердив перебування на посаді командира 2 мотострілецького взводу батальйону "Оплот" так званої "ДНР", а потім на посаді "чергового" так званої "Русской православной армии". У ході слідчих дій зловмисник надав інформацію про інших членів незаконного збройного формування, - йдеться у повідомленні.

Наразі колишньому бойовику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у серпні контррозвідники СБУ під час спецоперації в Одеській та Харківській областях затримали двох колишніх учасників незаконних збройних формувань, які були причетні до обстрілів позицій сил АТО.

Читайте також

1