Колишній бойовик влаштувався служити до української армії на Донбасі

Злочинець підробив документи та вступив до лав ЗСУ
Колишній бойовик влаштувався служити до української армії на Донбасі
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
18 Травня 2021, 16:28
читать на русском

Оперативники військової контррозвідки СБУ викрили колишнього бойовика у підрозділі ЗСУ в районі операції Об’єднаних сил.

Як повідомляє пресслужба СБУ, співробітники спецслужби встановили, що чоловік у 2014 році у складі незаконних збройних формувань так званої "ДНР" зі зброєю в руках перебував на одному з блокпостів у Слов’янську на Донеччині. Він здійснював огляд і перевірку документів громадян і транспортних засобів.

Зловмисник невдовзі залишив бойовиків, а згодом, надавши недостовірні дані через військкомат, влаштувався до української армії. Він ніс службу в одній з частин у Донецькій області.

У ході проведення обшуку за місцем проживання правопорушника правоохоронці виявили і вилучили незареєстрований пістолет травматичної дії та проросійську символіку. У межах провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, - йдеться у повідомленні.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у квітні Служба безпеки України провела контрдиверсійні заходи на Донбасі, в результаті чого було викрито 10 бойовиків та вилучено 40 кг вибухівки.

Читайте також

1