Колишній керівник державного підприємства МОУ "Укрконверсбуд" Олександр Ілюха затриманий за вимагання 600 тисяч гривень хабаря

За 600 тисяч доларів Ілюха обіцяв вплинути на директора державного підприємства, щоб той дозволив забудову земельної ділянки, яка знаходиться у підпорядкуванні Міноборони та уклав договір про будівництво на ділянці житлового комплексу
Важливо
Колишній керівник державного підприємства МОУ "Укрконверсбуд" Олександр Ілюха затриманий за вимагання 600 тисяч гривень хабаря
Наручники (фото: Pexels)
23 Березня 2024, 07:39
читать на русском

Прокуратура викрила на корупційній схемі директора приватного підприємства та ексдиректора одного з ДП Міністерства оборони України. Вони вимагали хабар у 600 тисяч доларів за дозвіл на забудову земельної ділянки, яка знаходиться у підпорядкуванні Міноборони.

Про це повідомляють Офіс генерального прокурораНацполіція, джерела Української правди

За даними слідства, керівник приватного підприємства та його спільник, ексдиректор державного підприємства оборонного відомства, вимагали хабар у представника іншої комерційної структури.

За 600 тисяч доларів обіцяли вплинути на директора державного підприємства, щоб той дозволив забудову земельної ділянки, яка знаходиться у підпорядкуванні Міноборони та уклав договір про будівництво на ділянці житлового комплексу.

22 березня правоохоронці затримали учасників схеми під час одержання 320 тис. доларів готівкою. Решту, 280 тисяч доларів, отримали у вигляді документів про право власності на сім квартир.

За даними джерела "Української правди" в правоохоронних органах, затриманими є колишній керівник державного підприємства МОУ "Укрконверсбуд" Олександр Ілюха, та директор приватного підприємства "Бау Комплект" Вадим Листопад.

Вирішується питання щодо повідомлення директору приватного підприємства та ексдиректору одного з держпідприємств про підозру за  ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, працівники ДБР викрили на незаконному збагаченні ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України. Ім`я посадовця не розголошують, але телеграм-канали пишуть, що сьогодні зранку було затримало ексначальника ЦУ харчового забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ Олександра Козловського. Козловський у змові з іншими колегами та членами своєї сім'ї вигадав, як можна "по-тихому" списати мільйони. Через його схему військовим надавали неякісні продукти, і це в кращому випадку, бо деякі постачання так і не доїхали до місць призначення взагалі. Детальніше про "схему Козловського" ми писали тут.

1