Збагатився на продуктах для ЗСУ на 58 мільйонів: ДБР затримало ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Козловського

ДБР затримало колишнього високопосадовця ЗСУ. Він незаконно збагатився на майже 58 млн грн
Головне
Збагатився на продуктах для ЗСУ на 58 мільйонів: ДБР затримало ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Козловського
Військовий обідає
21 Березня 2024, 11:43
читать на русском

Працівники ДБР у співпраці з Офісом Генпрокурора викрили на незаконному збагаченні ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У 2022-2023 роках чиновник набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Підозрюваний у незаконному збагачені затриманий, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ім`я посадовця не розголошують, але телеграм-канали пишуть, що сьогодні зранку було затримало ексначальника ЦУ харчового забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ Олександра Козловського. Козловський у змові з іншими колегами та членами своєї сім'ї вигадав, як можна "по-тихому" списати мільйони. Через його схему військовим надавали неякісні продукти, і це в кращому випадку, бо деякі постачання так і не доїхали до місць призначення взагалі. Детальніше про "схему Козловського" ми писали тут.

Нагадаємо. цьогоріч у лютому правоохоронці викрили нову корупційну схему з закупівлями Міністерства оборони. Схема дозволяла значно завищувати ціни на певні продукти. До прикладу, яйця продавали втридорога, а лосось або лохину, які не побачиш в раціоні військових, - за цінами, в рази нижче ринкових.

Читайте також

1