Керівник ДП "Державний оператор тилу" Жумаділов організував нові "схеми" на харчових тендерах - екснардеп

Щоб великі роздрібні торговельні мережі заробляли ще більше, норму добового харчування бійця піднято зі 107 до 137 грн.
Важливо
Керівник ДП "Державний оператор тилу" Жумаділов організував нові "схеми" на харчових тендерах - екснардеп
Арсен Жумаділов
12 Лютого 2024, 14:46
читать на русском

Екснардеп Борислав Береза заявив про нові схематози, які виписав для харчових тендерів ЗСУ керівник ДП "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов.

Про це Береза розповів на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Цей герой реформ прописав умови тендерів так, що виконати їх можуть лише великі роздрібні торговельні мережі, і ніхто інший. Усіх колишніх гравців із досвідом Жумаділов прибрав, встановивши норму 25 складів в одному регіоні. Щоб великі роздрібні торговельні мережі заробляли ще більше, норму добового харчування бійця піднято зі 107 до 137 грн. При цьому за доставку тепер буде платити держава. А раніше це був обов’язок постачальника. Понад 30 млн на день на рівному місці – непогана корупційна рента", - пише Береза.

Береза також описав ще кілька новацій від Жумаділова:

  • новим постачальникам дозволено брати аванс у держави до 50%;
  • втім, можна не віддавати, бо Жумаділов прибрав норму про відповідальність за непостачання.

На думку Берези, усе каже про те, що переможцем тендеру буде велика торгова мережа.

Нагадаємо, новостворене державне підприємство "Агенція закупівель у сфері оборони" завищує вартість набору харчування для Збройних Сил України зі 120 до 139,38 гривні. Різниця в ціні одного набору становить копійки, але через велику кількість закупок тільки на двох тендерах у лютому "накапала" різниця на 1,5 млрд грн.

Зазначене підприємство запрацювало тільки наприкінці року, але вже на новорічні свята для дітей співробітників за державні кошти було закуплено подарунків майже на 100 тис. грн. І це при тому, що зарплати там сягають 200 000 грн.

Керівник закупівельної організації Міноборони "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов визнав, що його дружина має російський паспорт. Спочатку чиновник назвав цей документ "нікчемним" і таким, що не може бути перешкодою у його роботі в Міноборони України, проте згодом оголосив про наміри ініціювати процедуру відмови від російського паспорта.

Пізніше Жумаділов підтвердив, що відвідував окупований Крим під час перебування на державній службі, проте не зміг повідомити точні дати поїздок.

Читайте також