Нове держпідприємство Міноборони, яке має реформувати закупівлі для ЗСУ, купило своїм дітям подарунків на майже 100 тисяч — політичний експерт Олег Постернак

Зарплати у новоспеченому ДП сягають 200 000 грн
Важливо
Нове держпідприємство Міноборони, яке має реформувати закупівлі для ЗСУ, купило своїм дітям подарунків на майже 100 тисяч — політичний експерт Олег Постернак
Арсен Жумаділов
8 Лютого 2024, 18:16
читать на русском

Йдеться про "Агенцію закупівель у сфері оборони" (ДП "Державний оператор тилу"), яке очолив Арсен Жумаділов. Підприємство запрацювало тільки наприкінці року, але вже на новорічні свята для дітей співробітників за державні кошти було закуплено подарунків майже на 100 тис. грн. І це при тому, що зарплати там сягають 200 000 грн — Постернак.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політичний експерт Олег Постернак.

«Агенція закупівель у сфері оборони» створювалась на гаслах про реформи і прозорість закупівель на заміну зашквареному Департаменту держзакупівель Міноборони. Але із перших же результатів роботи видно, що нове ДП підозріло завищує ціни на лоти.

Наприклад, у жовтні один бронежилет коштував для МО 24 930 грн, але вже у січні ДП Жумаділова купувало жилети того самого виробника по 26 570 грн за штуку. Із кожного контракту Агенція Жумаділова отримує комісію для себе - 0,4%.  Очевидно, тому це ДП зацікавлене у здорожчанні лотів для армії, пояснив Постернак.

Також нещодавно відбулися аукціони на 7 млрл грн на харчування ЗСУ, під час якого ціна на харчові набори зростає. ДП Жумаділова отримує 28 млн грн комісійних лише з цих аукціонів і призначає собі зарплати у 200 тис. грн.

Нагадаємо, керівник закупівельної організації Міноборони "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов визнав, що його дружина має російський паспорт. Спочатку чиновник назвав цей документ "нікчемним" і таким, що не може бути перешкодою у його роботі в Міноборони України, проте згодом оголосив про наміри ініціювати процедуру відмови від російського паспорта.

Пізніше Жумаділов підтвердив, що відвідував окупований Крим під час перебування на державній службі, проте не зміг повідомити точні дати поїздок.

Читайте також

1