У НАБУ викрили ще одну корупційну схему закупівлі продуктів для ЗСУ

Хто є фігурантами цієї схеми поки невідомо
Головне
У НАБУ викрили ще одну корупційну схему закупівлі продуктів для ЗСУ
14 Лютого 2024, 12:44
читать на русском

Правоохоронці викрили нову корупційну схему з закупівлями Міністерства оборони. Схема дозволяла значно завищувати ціни на певні продукти.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України у Telegram.

У межах розслідування щодо закупівель Міноборони з організації харчування детективи підтвердили факти існування корупційної схеми. Вона дозволяла значно завищувати ціни на певні категорії продуктів.

"Таким чином недоброчесні постачальники отримують надприбутки та фактично наживаються на армії під час повномасштабної агресії РФ", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили правоохоронці, схема дозволяла постачальникам вдаватися до зловживань при формуванні ціни на ходові продукти. До прикладу, яйця продавали втридорога, а лосось або лохину, які не побачиш в раціоні військових, - за цінами, в рази нижче ринкових.

Детективи вилучають та опрацьовують великий масив первинних документів складського обліку військових частин, одержувачів послуги, що необхідно для встановлення обсягів постачання всіх найменувань продуктів за каталогом. Наразі призначено низку експертиз, триває збір додаткових матеріалів.

До слідчих дій залучили Державну аудиторську службу.

Нагадаємо, нещодавно спалахнув скандал довкола львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого звинувачують у мародерстві ЗСУ. Зазначимо, кримінальне провадження проти Гринкевича (який наразі перебуває під арештом) було порушено за фактом угод із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського підприємця ще за часів Резнікова виграли понад два десятки тендерів на постачання Міністерству оборони одягу понад 1,5 млрд грн (загальна сума – усіх тендерів 3,2 млрд грн). Однак багато контрактів не було виконано, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами.

Читайте також

1