Колишній нардеп Долженков отримав повторну підозру за незаконну оренду житла у Києві

Олександр Долженков незаконно отримав з бюджету майже 700 тисяч гривень компенсації за оренду житла
Колишній нардеп Долженков отримав повторну підозру за незаконну оренду житла у Києві
Олександр Долженков
23 Січня 2024, 17:45
читать на русском

НАБУ та САП повторно повідомили про підозру колишньому народному депутату від фракції "Опозиційного блоку" Олександру Долженкову в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві. Раніше підозру скасував суд.

Про це пише видання "Слово і діло"

Як відомо, антикорупційний суд скасував підозру екснардепу Долженкову. Однак детективи НАБУ і прокурори САП вирішили повторно вручити підозру політику. Його викликали до органів для вручення повідомлення про підозру, проте Долженков не з'явився у зв'язку із хворобою. Тому документ вручили йому заочно.

До того ж колишнього депутата викликали до НАБУ на 24, 25, 26 і 29 січня для допиту в якості підозрюваного та вручення клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, у січні 2023 року НАБУ і САП завершили розслідувати справу екснардепа Долженкова. За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми "Схеми" депутат відмовився від одержання цих виплат.