НАБУ і САП розслідує махінації з житлом нардепа від ОПЗЖ

Народний обранець незаконно отримував компенсацію за житло
Важливо
НАБУ і САП розслідує махінації з житлом нардепа від ОПЗЖ
Олександр Долженков
2 Грудня 2022, 15:29
читать на русском

САП та НАБУ викрили на махінації з житлом колишнього народного депутата від ОПЗЖ Олександра Долженкова.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"1 грудня 2022 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру у незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за житло народному депутату України VIII скликання. Йому інкриміновано вчинення дій, передбачених за ч. 5 ст. 191 КК України. У межах досудового розслідування встановлено, що вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн". - йдеться у повідомленні.

У САП зазначили, що лише після виходу журналістського розслідування програми "Схеми" депутат відмовився від одержання цих виплат. Антикорупційна прокуратура традиційно не називає імені колишнього депутата. За даними джерела видання УП у правоохоронних органах, йдеться про Олександра Долженкова.

Нагадаємо, у 2016 році громадський рух "Чесно" з посиланням на електронну декларацію Долженкова повідомив, що той, володіючи дорогою квартирою на Печерську площею 181,3 кв. м, бере у держави грошову допомогу на оренду невеликої квартири на Харківському масиві в Києві.

Читайте також

1