Печерський суд відмовився штрафувати нардепа Гунька за корупцію

Гунько, бувши депутатом, очолював комерційне підприємство
Печерський суд відмовився штрафувати нардепа Гунька за корупцію
Анатолій Гунько (Фото: Слуга народу)
29 Листопада 2022, 16:32
читать на русском

Печерський районний суд відмовився притягувати до адміністративної відповідальності депутата Верховної Ради Анатолія Гунька ("Слуга народу") за корупцію.

Про це йдеться у матеріалах суду, передають Українськi Новини.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення Гунько, бувши народним депутатом як суб'єкт на якого поширюються вимоги Закону України "Про запобігання корупції", у період з 17.11.2020 року по 28.12.2020 входив до складу виконавчого органу товариства з обмеженою відповідальністю "Фінтехінвест", а саме обіймав посаду директора вказаного товариства, що має на меті одержання прибутку, чим порушив обмеження, встановлене п. 2 ч.1 ст. 25 Закону та вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією, передбачене ч.2 ст. 172-4 КУпАП.

Натомість суд вирішив закрити провадження у справі про притягнення Гунька до адміністративної відповідальності у зв'язку із відсутністю події і складу вказаного адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, що депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Анатолій Гунько купив сережки та обручку Chopard за 385,7 тисячі гривень.

Читайте також

1