Колишній нардеп-втікач Оніщенко отримав громадянство РФ

Фігурант "газової справи" планує відмовитись від українського громадянства
Важливо
Колишній нардеп-втікач Оніщенко отримав громадянство РФ
Олександр Онищенко Фото: УНІАН
18 Жовтня 2021, 15:45
читать на русском

Колишній народний депутат Олександр Онищенко, який втік з України до Росії, отримав громадянство РФ. Він має намір відмовитись від українського.

Як повідомляє УНІАН, Онищенко планує виступати за збірну Росії у кінних змаганнях на Чемпіонаті світу.

З цього року я представляю збірну команду РФ із кінного спорту на Чемпіонаті світу, чемпіонаті Європи і вестиму російських спортсменів до Олімпійських ігор, як тренер і спортсмен. А що робити? У мене закінчилися всі іноземні паспорти. Я приходжу в посольства, мені відмовляють. В Україні бардак, кінний спорт занапастили, в країні владу поміняли з шила на мило і толку тут в найближчі роки не буде, - сказав він.

Також нардеп-втікач розповів про своє ранчо в Німеччині. Так, він заявив, що продав цей будинок ще у 2019 році російським інвесторам, про що активно писала німецька преса.

Це не просто будинок, а цілий спорткомплекс. Зараз тут збірна Росії тренується. Я тут із жовтня став директором і тренером. У мене посвідка на проживання в Німеччині і тут я всі суди виграв, - розповів Онищенко.

Олександр Онищенко брав участь в Олімпійських іграх (фото: facebook.com/aleksandr.onyshenko)

Нагадаємо, що у червні 2016 року з’явилось звинувачення Онищенка в організації злочинного угрупування, що завдало державі шкоди в 3 мільярди гривень. Онищенко вирішив не чекати арешту і покинув країну.

Спочатку, коли звинувачення лише озвучували, Онищенко грозив ГПУ і НАБУ судом, вимагав спростувань. Проте 5 липня 2016 року Верховна Рада зняла з депутата недоторканність, дала згоду на його затримання та арешт. Але Онищенко встиг виїхати до Європи та почав просити в різних країнах політичного притулку.

Згодом спалахнув новий скандал, який дістав назву "плівки Онищенка", адже нардеп-втікач заявив, що свої розмови з п'ятим президентом Петром Порошенком записував. Для підтвердження почав оприлюднювати уривки записів через видання "Страна.ua".