Колишній податківець з Донецька видавав диверсантам українські паспорти

СБУ обіцяє знайти всіх, хто незаконно оформив паспорт через зрадника
Колишній податківець з Донецька видавав диверсантам українські паспорти
Слідчі СБУ Фото: ssu.gov.ua
28 Липня 2022, 21:02
читать на русском

Колишній податківець з Донецька організував злочинну схему, завдяки якій диверсанти могли отримувати українські паспорти.

За даними СБУ, ділки виготовляли для іноземців паспорти громадянина України. Серед їхніх клієнтів були росіяни, які вели розвідувально-підривну діяльність на користь окупантів.

Схему організував колишній податківець із Донецька, який після тимчасової окупації обласного центру перебрався до Харкова. Для виготовлення фейкових документів зловмисник задіяв особисті зв’язки у правоохоронній сфері. Вартість фальшивого паспорта оцінив у 4 тис. доларів США, - кажуть силовики.

Зловмисника затримали під час отримання 3 тис. доларів США як передоплати за документи.

При чому "замовник" паспорта, за даними Служби безпеки, здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь рф і для конспірації намагався легалізуватися на території України, - кажуть в СБУ.

Наразі йому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ затримала російського диверсанта, який прибув з Близького Сходу готувати вибухи на "Укрзалізниці".

1