Колишній завгосп Нацполіції Наумов міг використати фейкових спортсменів для отримання дозволів на запливи під час війни у його заміському клубі NAVY

Вся історія з дозволом взагалі стосувалася виключно інтересів відпочинкового комплексу – для розвитку бізнесу і обходу чинних заборон. 
Важливо
Колишній завгосп Нацполіції Наумов міг використати фейкових спортсменів для отримання дозволів на запливи під час війни у його заміському клубі NAVY
Іван Наумов
8 Грудня 2023, 17:48
читать на русском

Заміський комплекс NAVY, що розташований під Києвом і яким володіє родина колишнього завгоспа Національної поліції Івана Наумова, міг використати “фейкових спортсменів” для отримання дозволу на приватні запливи, що заборонені під час повномасштабного вторгнення.

Про це стало відомо з офіційного листа Української федерації вейкбордингу та воднолижного спорту у відповідь на оприлюднений Bihus.Info матеріал про заможне життя звільненого з поліції Наумова.

Так, у матеріалі йшлося про те, що цьогоріч приватна компанія “Нью вейв” отримала дозвіл від місцевої військової адміністрації на проведення запливів нібито з метою тренувань вейкбордистів і їхньої підготовки до майбутніх змагань. В дозволі при цьому було зазначено, що виходи на воду можуть відбуватися винятково з території комплексу NAVY, власником якого значиться син Івана Наумова, а директором віднедавна – сам колишній поліцейський. Попри те, що дозвіл видавався приватній компанії для підготовки саме до змагань, на сторінках NAVY в соцмережах відсутня інформація про спортивні запливи. Натомість тут є інформація про можливість за гроші взяти катер в оренду для приватних розваг.  Все це проілюстровано світлинами і відео з водного відпочинку гостей комплексу.

Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту заперечила інформацію, яку “Нью вейв” вказувала у дозволі на користування плавзасобами. За інформацією федерації, компанія не є членом спортивних асоціацій та жодного разу не брала участі в змаганнях, а відтак і не могла претендувати на виданий їм дозвіл. Можна припустити, що вся історія з дозволом взагалі стосувалася виключно інтересів відпочинкового комплексу – для розвитку бізнесу і обходу чинних заборон.

Нагадаємо, колишній завгосп Національної поліції Іван Наумов неодноразово був фігурантом журналістських розслідувань. Ще під час роботи в Нацполі Наумов регулярно приїздив контролювати будівництво заміського комплексу NAVY і пояснював це тим, що тут нібито працює його син. Питання походження коштів на дороге і масштабне будівництво, експоліцейський пояснював “сімейними заощадженнями”.

Робота цього закладу в результаті і коштувала Наумову посади в поліції – коли журналісти розповіли, що NAVY працював під час карантину, Наумова звільнили з органів. Вже у 2022-му NAVY почав розширюватися – впритул до території розпочалося будівництво цілого котеджного містечка, а сам Наумов почав користуватися новими і дуже дорогими автомобілями. Колишній поліцейський не зміг пояснити звідки у нього чи його родини з’явилися на це кошти.

Колишній керівник Департаменту управління майном Нацполіції Іван Наумов навіть після звільнення продовжує купувати дорогі авто та набувати інші активи, що не відповідають його офіційним доходам.