Колишнього топ-чиновника "Укргазвидобування" позбавили волі на п'ять років

Перший заступник голови правління дав хабар у розмірі 100 тисяч доларів
Колишнього топ-чиновника "Укргазвидобування" позбавили волі на п'ять років
Олексій Тамразов Фото: pravda.com.ua
24 Грудня 2021, 16:04
читать на русском

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду позбавила волі на 5 років колишнього першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олексія Тамразова за надання 100 тисяч доларів хабаря.

Про це повідомив Вищий антикорупційний суд у Facebook.

24 грудня 2021 року, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього заступника керівника ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та призначила йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, - йдеться у повідомленні.

Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого Тамразов надав особі, яка займає відповідальне становище, – прокурору Генеральної прокуратури неправомірну вигоду у розмірі 100 000 доларів США за зайняття пасивної позиції під час розгляду слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва клопотання про скасування арешту майна - природного газу в обсязі понад 8 мільйонів кубічних метрів, а також за подальше не звернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно. Суд конфікскував ці кошти.

Нагадаємо, що слідчий суддя ВАКС повністю задовольнив клопотання НАБУ і САП і 22 грудня 2021 року і обрав колишньому голові "ПриватБанку" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також

1