ВАКС відмовив у заочному арешті Януковича

Рішення стосувалося справи щодо незаконного заволодіння Януковичем "Межигір'ям"
ВАКС відмовив у заочному арешті Януковича
Експрезидент України Віктор Янукович Фото: УНІАН
19 Січня 2021, 17:02
читать на русском

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відхилив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та відмовив у заочному арешті колишнього президента Віктора Януковича.

Як повідомили у "Центрі протидії корупції", мова йде про справу щодо незаконного заволодіння Януковичем резиденцією "Межигір'я".

Колегія суддів Никифорова, Павлишина і Чорної відмовили Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у заочному триманні під вартою президента-втікача Віктора Януковича, - зазначається у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, 10 грудня Печерський суд Києва відмовив у задоволенні заяви президента-втікача Віктора Януковича про його допит у справі щодо розгону Майдану у лютому 2014 року. Відмовили також і в допиті свідків.

26 жовтня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання прокуророві САП про обрання запобіжного заходу четвертому президентові України (досьє Януковича), який переховується від слідства із 2014-го року.

Апеляційний суд пояснив рішення про анулювання заочного арешту Януковича. У суді заявили, що прокурором не доведено факт про оголошення Януковича у міжнародний розшук.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що оскаржить відмову в застосуванні запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі Межигір'я.

Більше про скандальне рішення суду щодо відмови в арешті президента-втікача читайте у нашому матеріаліСуд скасував заочний арешт Януковича: чи повернеться експрезидент до України 

1