Печерський суд Києва відмовив Януковичу у допиті

Суд відмовив у допиті Януковича та свідків
Важливо
Печерський суд Києва відмовив Януковичу у допиті
Суд Фото: kabar.kg
10 Грудня 2020, 08:12
читать на русском

Печерський суд Києва відмовив у задоволенні заяви президента-втікача Віктора Януковича про його допит у справі щодо розгону Майдану у лютому 2014 року. Відмовили також і в допиті свідків.

Відповідне рішення ухвалив суддя В’ячеслав Підпалий, який наголосив, що відповідно до ч. 6 ст. 193 ККУ допит підозрюваних під час розгляду відповідних клопотань про обрання запобіжного заходу не передбачений, передає hromadske.

Також суддя додав, що право на справедливе правосуддя таким чином не порушується.

Читайте також

Однак адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що рішення суду — доказ того, що суди не здійснюють незалежного правосуддя в Україні.

Прокурор Денис Іванов зазначив, що маніпуляції з боку захисту Януковича не мають жодного юридичного обґрунтування. За ч. 6 ст. 193 чітко визначено, що обрання запобіжного заходу за відсутності обвинуваченого не може вирішуватися за його участі.

Якщо є обвинувачений — це вже зовсім інша процедура, це питання застосування запобіжного заходу, — сказав прокурор та додав, що, якщо Янукович з'явиться в Україні, його затримають.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Читайте також

26 жовтня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання прокуророві САП про обрання запобіжного заходу четвертому президентові України (досьє Януковича), який переховується від слідства із 2014-го року.

Апеляційний суд пояснив рішення про анулювання заочного арешту Януковича. У суді заявили, що прокурором не доведено факт про оголошення Януковича у міжнародний розшук.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що оскаржить відмову в застосуванні запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі Межигір'я.

Більше про скандальне рішення суду щодо відмови в арешті президента-втікача читайте у нашому матеріаліСуд скасував заочний арешт Януковича: чи повернеться експрезидент до України