Колишня наречена Романа Гринкевича Соня Морозюк розповіла про їхнє знайомство та розставання (відео)

Головне
Художниця каже, що Роман Гринкевич на неї не справив враження заможної людини
Головне
21 Березня, 14:47

Українська художниця Соня Морозюк, яка була заручена з Романом Гринкевичем, розказала відверто про їх стосунки після скандалу з його корупційними справами.

Про це Морозюк розповіла в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Історія знайомства з Гринкевичем

Як пригадала екснаречена, підозрюваного у корупції Романа, вона під час повномасштабного вторгнення залучала різні фонди для допомоги армії та була запрошена на один івент в Ужгороді.

"Там був аукціон і мою картину було продано за чотири тисячі доларів. Романа там не було, була його родина, але через деякий час він написав мені в Instagram та подякував за участь та допомогу", - розказала Соня.

За її словами, вони деякий час з ним переписувалися, але потім перестали. Потім він запросив її на день народження, вона заїхала туди "на пів годинки" і вони стали спілкуватися вже офлайн. Потім вони почали зустрічатися.

"Так, він мені сподобався, він відкритий, щирий, добрий, уважний, турботливий", - розказала художниця.

Також Морозюк розказала, що на дні народженні Романа вона познайомилася з його батьками, вони на неї справили гарне враження "люблячих батьків".

За словами Соні, вона не бачила у родини тих статків, про "які всі писали статті".

"За період наших стосунків ніяких машин та квартир не було придбано. Він не справляв враження заможного, знаємо і побагатше", - сказала сміючись художниця.

Також Морозюк розповіла, як відреагувала на затримання екснареченого Романа Гринкевича, якого підозрюють в участі у корупційній схемі.

Розрив з Романом Гринкевичем

Молода художниця зізналася, що затримання батька Романа Гринкевича Ігоря було для неї шоком.

"Я була в *хуї. Я була здивована, чесно кажучи, коли затримали Ігоря. У мене був шок. Тому що ви ж розумієте, що ніхто не набирав мене зранку і не говорив, що я йду хабар давати. Я була в шоці. Звісно, що в домі це ніяк не обговорювалося, що таке буде відбуватися, і я була просто в шоці. І коли побачила відео в телеграм-каналах, я була дуже здивована", - сказала вона.

Соня зазначила, що на момент затримання батька екснареченого вони були вже не разом.

"Ми з ним не були разом, як пара, ми розійшлися до оголошення підозри. Тому що в мене був шок, у нас було різне бачення розв’язання проблем, ми втратили довіру… 8 січня була наша остання зустріч", - зізналася вона.

За словами художниці, вона повідомила йому про розставання телефоном в смс-повідомленні:

"Я з'їхала з мамою на свою квартиру. Ми спілкувалися телефоном і не бачилися. І коли я прийняла це важке рішення закінчити стосунки, я хотіла, як дорослі люди, зустрітися і поговорити, але він не знайшов можливість зустрітися, і ми розійшлися по смс-ках. Він написав щось на кшталт: "Це твій вибір", - розказала Морозюк.

Зазначимо, що у стосунках з Романом Соня була 5 місяців, два з яких вони були заручені.

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом із 5 фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

22 січня, Гринкевича - молодшого затримали в Одесі при спробі втечі за кордон. Романа Гринкевича відправили в СІЗО з можливістю вийти за пів мільярдну заставу. Соня Морозюк, яка була в стосунках з Романом Гринкевичем, підозрюваним у розкраданні грошей Міністерства оборони України, передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві.

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут

Читайте також