Романа Гринкевича відправили в СІЗО з можливістю вийти пів пів мільярдну заставу

Сторона захисту заявила, що буде подавати апеляцію.
Головне
Романа Гринкевича відправили в СІЗО з можливістю вийти пів пів мільярдну заставу
Роман Гринкевич
23 Січня 2024, 09:35
читать на русском

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу, який фігурує у справі про схеми на закупівлях Міноборони для потреб армії.

Про це повідомляє ДБР.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та вирішив арештувати Гринкевича з можливістю застави в 500 млн гривень.

Сторона захисту заявила, що буде подавати апеляцію.

Роман Гринкевич став фігурантом справи свого батька - львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Слідство встановило, що старший Гринкевич через підставні компанії вигравав контракти на постачання одягу та їжі для української армії, але частина з них або не була виконана, або була виконана з великою затримкою чи не в повному обсязі.

Загалом йдеться про понад 20 контрактів. За попередньою оцінкою слідства, державі було завдано збитків на 1 млрд гривень.

Вчора, 22 січня, Гринкевича - молодшого затримали в Одесі при спробі втечі за кордон.

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом із 5 фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.

Читайте також