Суд арештував трьох фігурантів справи Гринкевича, а його сина поки не знайшли: що відомо на ранок 19 січня

Сумарна альтернативна застава за трьох арештованих становить понад півтора мільярда гривень
Головне
Суд арештував трьох фігурантів справи Гринкевича, а його сина поки не знайшли: що  відомо на ранок 19 січня
Ігор Гринкевич
19 Січня 2024, 11:38
читать на русском

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом із 5 фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

Про це повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

У четвер суд обирає запобіжний захід трьом фігурантам справи, щодо першого з них судом ухвалено рішення про арешт на два місяці (до 16 березня) із альтернативою застави в 500 001 528 грн. За даними видання УП йдеться про Андрія Колотила.

За клопотанням Офісу генерального прокурора другому фігуранту кримінального провадження щодо поставки неякісного одягу для ЗСУ суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із тим же розміром застави – 500 001 528 грн. За даними УП, йдеться про Володимира Тимківа.

Суд арештував третього підозрюваного у цій справі (Кузьмінський - ред.) на 2 місяці із аналогічною заставою в пів мільярда.

Тим часом син Ігоря Гринкевича Роман утік від ДБР і станом на ранок 19 січня його поки не знайшли.

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.

1