Роман Гринкевич, якого разом із батьком підозрюють у мільярдних оборудках, втік і переховується від слідства

Правоохоронці розшукують Романа Гринкевича для обрання запобіжного заходу
Головне
Роман Гринкевич, якого разом із батьком підозрюють у мільярдних оборудках, втік і переховується від слідства
Роман Гринкевич
18 Січня 2024, 19:45
читать на русском

Оголошено в розшук одного з членів злочинного угруповання — близького родича львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа, викритого на оборудках із закупівлями одягу для ЗСУ.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" повідомила радниця ДБР Тетяна Сапьян.

Бюро викрило організовану групу на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Вони завдали державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень. Вчора 5 членам угруповання було повідомлено про підозру та затримано, однак один з них досі переховується.

"Вчора проводилися низка невідкладних обшуків, щоб знайти й затримати членів злочинного угруповання, в тому числі родича львівського бізнесмена. На жаль його поки не знайшли, але підозра в шахрайстві та участі в злочинному угрупованні йому оголошена в установленому законом порядку",– наголосила Сапьян.

Вона повідомила, що близького родича львівського бізнесмена оголошено в розшук.

"Якщо вам відомо про його місце перебування повідомляйте правоохоронним органам. Кордон він офіційно не перетинав", – зауважила вона.

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.

1