Колишня очільниця Мінветеранів Лапутіна знайшла собі нову роботу

Юлія Лапутіна пройшла військово-лікарську комісію і мобілізувалася до лав СБУ
Колишня очільниця Мінветеранів Лапутіна знайшла собі нову роботу
Юлія Лапутіна
6 Квітня 2024, 11:43
читать на русском

Колишня глава Міністерства ветеранів України Юлія Лапутіна заявила, що мобілізувалася до Служби безпеки України.

Про це вона написала у Facebook.

Лапутіна розповіла, що пройшла військово-лікарську комісію і від сьогодні мобілізована до лав СБУ. Вона також заявила, що залишатися у цивільному секторі було для неї «одним із викликів» від початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

Утім, каже Лапутіна, вона розуміла потребу в стабільності уряду та Ради національної безпеки та оборони в той час.

Однак, за словами ексміністра, українці, що мають досвід протидії російським спецслужбам, а також військовий та бойовий досвід з 2014 року, мають повернутися до лав Сил безпеки та оборони.

Зазначимо, Лапутіна – генерал-майор запасу. Має юридичну, педагогічну та психологічну освіту. З 1992 до 2020 року проходила військову службу в СБУ.

Працювала заступницею начальника Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України, заступницею начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, командиром оперативної групи СБУ під час російсько-української війни на сході України.

На сайті Мінветеранів зазначають, що Лапутіна брала участь у війні на сході України з квітня 2014 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підтримав рішення щодо тимчасового призначення Олександра Порхуна на посаду міністра у справах ветеранів. Раніше Верховна Рада звільнила з цієї посади Юлію Лапутіну. Відповідне рішення було ухвалено 7 лютого.