Командування військової частини незаконно витратило бюджетні кошти

Оборудка завдала державі збитки у розмірі понад мільйон гривень
Командування військової частини незаконно витратило бюджетні кошти
СБУ викрила склад військового майна Фото: сайт СБУ
7 Грудня 2020, 13:04
читать на русском

Служба безпеки України повідомила про викриття схеми розтрати бюджетних коштів під час держзакупівель військового майна командуванням однієї з військових частин, дислокованих у Полтавській області.

За попередніми даними слідства, посадовці організували механізм одержання неправомірної вигоди через придбання захисних елементів військового обмундирування за безпідставно завищеними цінами.

Для реалізації схеми і перемоги визначеної комерційної структури вони створили штучні умови. Встановлено, що "різниця" у розмірі 30% від суми укладеного договору з постачальниками продукції була привласнена фігурантами, – йдеться в повідомленні.

Читайте також

Під час обшуків на території військової частини правоохоронці виявили документацію із доказами протиправної діяльності та контрольні зразки придбаних товарів для проведення експертиз.

За оцінками експертів, оборудка завдала державі збитки у розмірі понад 1 мільйон гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. У межах кримінального провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії, – йдеться в повідомленні СБУ.

СБУ викрила склад військового майна

СБУ викрила склад військового майна Фото: сайт СБУ

Нагадаємо, 4 грудня Служба безпеки України у Дніпрі, Черкасах та Сумській області викрила міжрегіональну мережу проросійських агітаторів, які через інтернет поширювали заклики, що становлять загрозу державній безпеці.

1