Компанія Ілона Маска SpaceX почала приймати оплату в Dogecoin

Запуск супутника Doge-1 на Місяць буде повністю оплачено в Dogecoin
Компанія Ілона Маска SpaceX почала приймати оплату в Dogecoin
Dogcoin (Фото: trashbox)
12 Травня 2021, 20:00
читать на русском

Компанія Ілона Маска SpaceX планує запустити супутник DOGE-1 на Місяць у першому кварталі 2022 року. Як оплату за запуск SpaceX прийме криптовалюту dogecoin.

Про це пише видання Reuters.

Супутник Doge-1 належить канадській компанії Geometric Energy Corporation. Саме вона оплачуватиме запуск. Планується, що апарат вагою 40 кг виведе на орбіту ракета-носій Falcon 9 у першому кварталі 2022 року.

При цьому загальна вартість місії не розкривається, відомо лише що її повністю оплатять криптовалютою Dogecoin.

Ця місія продемонструє застосування криптовалюти за межами навколоземної орбіти й закладе основу для міжпланетної торгівлі. Ми раді запустити DOGE-1 на Місяць, – заявив віцепрезидент SpaceX із комерційних продажів Том Очінеро.

Довідка: Криптовалюту dogecoin створив програміст Біллі Маркус у 2013 році на честь популярного інтернет-мему Doge. За даними coingecko, нині капіталізація Dogecoin є п'ятою серед криптовалют у всьому світі – 65,5 млрд доларів. За останній місяць dogecoin подорожчав більш ніж на 800%. Нині ціна цієї криптовалюти становить 50 центів за одиницю.

Зростанню вартості dogecoin сприяв флешмоб користувачів платформи Reddit "To the Moon". Вони скоординовано скуповували цю криптовалюту, прагнучи "відправити її на Місяць". Також зростанню слугували твіти Ілона Маска.

Наприклад, 1 квітня Маск оголосив про плани SpaceX відправити dogecoin на Місяць. За пів години після цього вартість криптовалюти зросла на 20%.

Детальніше про розвиток ринку криптовалют  читайте у матеріалі Парламент.UA Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

1