Компанія Маска SpaceX завдяки Falcon 9 вивела на орбіту нові супутники Starlink - відео

Запуск було здійснено у Флориді на мисі Канаверал
Компанія Маска SpaceX завдяки Falcon 9 вивела на орбіту нові супутники Starlink - відео
Ракета-носій Falcon 9 Фото: скрін з відео @SpaceX
17 Червня 2022, 21:02
читать на русском

Важка ракета-носій Falcon 9 компанії Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту чергову партію з 53 мінісупутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Про це повідомила компанія SpaceX у твіттері.

Запуск було здійснено о 12:09 за часом Східного узбережжя США (о 19:09 за київським часом) зі стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал (штат Флорида).

Інтернет-супутники вагою 290 кг кожен увійдуть до складу орбітального угруповання SpaceX, яке нині налічує понад 2,5 тис. діючих космічних апаратів.

Після польоту багаторазовий перший щабель ракети-носія Falcon 9, яка використовувалася для запусків вже в 13 раз, приблизно через 8,5 хвилин після старту здійснив керовану вертикальну посадку на плавучу платформу-дрон A Shortfall of Gravitas, яка знаходилася в Атлантиці приблизно в 650 км від космодрому.

Коментуючи відео посадки, опубліковане SpaceX, Ілон Маск у твіттері написав, що Ілон Маск це "найкраще відео про посадку на сьогодні":

За весь час SpaceX запустила 2,65 тис. інтернет-супутників Starlink.

Раніше компанія Ілона Маска SpaceX вирішила, що надважка ракета Starship вартістю 216 мільйонів доларів буде "випльовувати" супутники Starlink.

Читайте також

1