Консервуємо на зиму: помідори у власному соку

При такому способі консервування помідори максимально зберігають свої смакові якості
Консервуємо на зиму: помідори у власному соку
22 Серпня 2023, 22:50

Неймовірно смачні, соковиті і солодкі помідори у власному соку заготовляють найкращі господині. Річ у тім, що саме ці томати дарують присмак літа, а це дуже важливо, якщо за вікном сірість і сльота.

Помідори у власному соку - рецепт на літрову банку

Інгредієнти:

  • два кілограми помідорів "сливка";
  • дві чайні ложки цукру;
  • одна столова ложка 9% оцту;
  • одна чайна ложка солі.

Помідори вимити, скласти у велику каструлю, обдати окропом і почекати 15 хвилин. Зняти шкірку і зрізати плодоніжки. Розкласти томати по банках, всипати сіль і цукор, накрити кришками. Поставити в каструлю, налити води по "плечики" банок, довести до кипіння. Стерилізувати 10-15 хвилин. В кінці влити оцет і закрити консервацію кришками. Прибрати томати у власному соку на зиму в тепле і темне місце.

Томати у власному соку

Інгредієнти:

  • 9-10 маленьких помідорів;
  • 7-10 великих помідорів;
  • коріандр;
  • гвоздика;
  • лавровий лист.
  • На 1 л соку:
  • 1 ст.л солі;
  • 1 ст.л цукру.

Маленькі помідори вимити, скласти в банку. Додати спеції, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин до повного охолодження. Великі томати вимити, розрізати на частини і пропустити через соковижималку. Отриману масу довести до кипіння, всипати сіль і цукор. Злити воду з банки, замість неї залити томатний сік. Закрити кришками і заховати помідори на зиму у власному соку в темне тепле місце.

Читайте також

1