Консервуємо на зиму: як зварити варення з черешні

Рецепт досить простий і підійде навіть для господинь без досвіду
Консервуємо на зиму: як зварити варення з черешні
Варення з черешні
12 Червня 2024, 21:50
читать на русском

Багато українців з настанням літнього сезону починають консервувати овочі та фрукти. Черешня не виняток - з неї теж легко можна приготувати варення. До того ж з цим завданням впораються навіть ті господині, які вперше починають робити зимові заготовки, адже ми підготували рецепт простого варення з черешні, яке смакуватиме всім вашим рідним.

Інгредієнти:

  • черешня – 3 кг;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 1200 гр;
  • апельсин – 1 шт.

Ягоди потрібно промити, висушити та почистити від кісточок.

У каструлю наливаємо 1 літр води, додаємо 1 кілограм цукру та ставимо на вогонь до повного розчинення цукру.

Очищенні черешні додаємо у сироп, перемішуємо та залишаємо у прохолодному місці на кілька годин.

Потім потрібно вийняти черешні із сиропу, знову довести його до кипіння та закинути черешні. Важливо: ягоди не потрібно варити у цьому сиропі. Дану процедуру потрібно робити 3 дні, 1-2 рази на день, саме це надасть ягодам неймовірного смаку.

Під час останнього варіння, в сироп потрібно додати 200 грамів цукру, довести його до кипіння, додати цедру апельсина та сам апельсин, який потрібно нарізати на шматочки. Дану суміш потрібно готувати 30 хвилин, часто помішуючи.

Якщо ви полюбляєте більш густе варення, можете додати згущувач для варення.

Розливаємо варення по банках і все готово. Смачного!

Читайте також