Прискорене зростання цін в Україні: уряд прогнозує інфляційний сплеск
Багато українців з настанням літнього сезону починають консервувати овочі та фрукти. Черешня не виняток - з неї теж легко можна приготувати варення. До того ж з цим завданням впораються навіть ті господині, які вперше починають робити зимові заготовки, адже ми підготували рецепт простого варення з черешні, яке смакуватиме всім вашим рідним.
Інгредієнти:
- черешня – 3 кг;
- вода – 1 л;
- цукор – 1200 гр;
- апельсин – 1 шт.
Ягоди потрібно промити, висушити та почистити від кісточок.
У каструлю наливаємо 1 літр води, додаємо 1 кілограм цукру та ставимо на вогонь до повного розчинення цукру.
Очищенні черешні додаємо у сироп, перемішуємо та залишаємо у прохолодному місці на кілька годин.
Потім потрібно вийняти черешні із сиропу, знову довести його до кипіння та закинути черешні. Важливо: ягоди не потрібно варити у цьому сиропі. Дану процедуру потрібно робити 3 дні, 1-2 рази на день, саме це надасть ягодам неймовірного смаку.
Якщо ви полюбляєте більш густе варення, можете додати згущувач для варення.
Розливаємо варення по банках і все готово. Смачного!
Читайте також