Консервуємо на зиму: закуска "Овочі під снігом"

Закуска виходить настільки смачною, що ви з’їсте її до перших морозів, тому варто закривати вдвічі більше.
Консервуємо на зиму: закуска "Овочі під снігом"
4 Червня 2024, 21:53
читать на русском

Добре влітку — в сезон овочів можна постійно ласувати різноманітними салатами. А що робити взимку, коли інгредієнти для улюбленої страви коштують набагато дорожче?

Разом із "Попоїсти"  пропонуємо підготуватися до зими та приготувати незвичайний салат під назвою "Овочі під снігом".

Як приготувати салат "Овочі під снігом"

Інгредієнти:

  • капуста цвітна — 1 шт.;
  • перець червоний солодкий – 3 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • олія соняшникова — 120 мл;
  • оцет 9% — 120 мл;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • кардамон — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Капусту розбираємо на суцвіття, відправляємо в миску, заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин.

Тим часом чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо соломкою, моркву — соломкою. У солодкого перцю видаляємо насіння та нарізаємо брусочками.

Усі підготовлені продукти відправляємо у миску.

В окремому посуді змішуємо цукор, сіль, паприку та кардамон. В отриману суміш додаємо оцет та 1 л. окропу. Все перемішуємо, отриману суміш виливаємо в овочі.

Додаємо до них олію, перемішуємо і залишаємо на 1 годину.

Через зазначений час розкладаємо овочі по баночках та закриваємо кришкою. Залишаємо у теплому місці на 12 годин.

Читайте також

1