Координаційні центри з пошуку зниклих громадян працюватимуть по всій Україні

Робота з цьому напрямку триває разом з Генеральним штабом ЗСУ
Важливо
Координаційні центри з пошуку зниклих громадян працюватимуть по всій Україні
Наслідки російських обстрілів, війна в Україні / Фото: Pexels
10 Серпня 2022, 15:03
читать на русском

В кожному регіоні України будуть працювати координаційні центри з пошуку зниклих громадян під час війни.

Про це розповів представник Офісу Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко під час брифінгу в Media Center Ukraine - Ukrinform.

За його словами, при Офісі Уповноваженого було створено секретаріат з пошуку зниклих громадян, куди увійшло 5 людей.

Координаційні центри будуть працювати у кожному регіоні. Координатори отримують дуже важливу роль - спілкування з рідними людей, які зникли безвісти, а також комунікація з органами державної влади для надання всебічної допомоги. А також робота пошукових груп на лінії фронту та в місцях, звільнених від окупантів, - сказав Котенко.

Робота з цьому напрямку триває разом з Генеральним штабом ЗСУ.

Наразі ми повернули додому понад 500 тіл наших загиблих героїв. Вчора повернули ще 17 загиблих військовослужбовців. Їх рахували безвісти зниклими, - зазначив представник Офісу Уповноваженого.

За його словами, є такі люди, які дійсно не зрозуміло, де знаходяться. Однак, дуже часто безвісти зниклих потім знаходять у полоні.

Нагадаємо, що у координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими просять не розповсюджувати інформацію про військовополонених, оскільки це може зашкодити їхньому обміну.

Читайте також

1