Координаційний штат опублікував поіменний список звільнених з полону 21 вересня

Захисників "Азовсталі" обміняли на кума путіна Віктора Медведчука
Важливо
Координаційний штат опублікував поіменний список звільнених з полону 21 вересня
Звільнені з полону азовці Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/
22 Вересня 2022, 09:32
читать на русском

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими опублікував список звільнених з полону 21 вересня 215 українців, яких росія погодилася обміняти на нардепа Віктора Медведчука.

Серед українських воїнів, яких вдалося визволити з полону держави-агресора: командир окремого загону спеціального призначення "Азов" Денис Прокопенко ("Редіс"), командир Першого окремого батальйону морської піхоти Євгеній Бова, командир роти "Азову" Лев Пашко.

Звільнено з полону також в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського ("Волину"), заступника командира полку “Азов” по роботі з особовим складом Святослава Паламара, Дениса Шлегу - командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького, командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною "Азовсталі" Олега Хоменка, старшого солдата, фото та відео якого з “Азовсталі” облетіли весь світ, Дмитра Козацького.

Додому повернулася "Пташка" Катерина Поліщук — парамедикиня Національної гвардії України. Саме вона своїм співом підтримувала бойовий дух воїнів у підземеллях "Азовсталі".

Також повернулася 30-річна військова лікарка, капітан медичної служби Мар’яна Мамонова. Зараз вона перебуває на останніх місяцях вагітності.

Серед звільнених — військовослужбовці НГУ, ВМС України, ЗСУ, ДПСУ, ТрО, НПУ, СБУ, Держмитслужби та ДССТ, а також двоє цивільних.

124 захисники, звільнені з полону, належать до офіцерського складу, 89 — до рядового й сержантського складу.

Зазначимо, вчорашній обмін є найбільшим з 24 лютого. Тепер на звільнених захисників та захисниць чекає процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування.