Користуючись повенями РФ перекинула до Криму майже 21 тисячу військових та спецтехніку

У Феодосії розпочали будівництво нового військового містечка
Головне
Користуючись повенями РФ перекинула до Криму майже 21 тисячу військових та спецтехніку
Російські війська (скріншот відео 24 канал)
20 Липня 2021, 21:09
читать на русском

Окупаційна влада Російської Федерації продовжує нарощування військової присутності на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Телеграм.

За отриманою мною інформацією, у м. Феодосія країна-окупант розпочала будівництво нового полкового військового містечка для 300 військовослужбовців. Під приводом ліквідації наслідків повеней, агресор передислокував на півострів близько 21 тисячі осіб спеціальних підрозділів та 1367 одиниць автомобільної і спеціальної техніки. До того ж, постійно на півострові перебуває понад 31 тисяча осіб рядового та начальницького складу збройних формувань країни-окупанта, - написала омбудсменка.

Денісова наголосила, що стрімке стягування військ РФ до тимчасово окупованого Криму суперечать нормам міжнародного гуманітарного права зокрема, резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 75/29.

Омбудсменка підкреслила, що 6 липня 2021 року міжнародна спільнота засудила збільшення військової присутності в Криму, ухваливши термінову резолюцію Парламентської асамблеї ОБСЄ "Щодо дестабілізуючого нарощування військової присутності РФ поблизу України, в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна, Чорному морі та Азовському морі".

Закликаю міжнародних партнерів посилити взаємодію, аби змусити Росію як країну-окупанта виконувати зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом та негайно звільнити окуповані українські території і припинити порушення міжнародного законодавства, -  написала Денісова.

Нагадаємо, що 6 липня на Донбас прибула група російських офіцерів-інструкторів для підготовки диверсійно-розвідувальних підрозділів окупантів.

Читайте також

1