Коронацію вперше в історії Великої Британії транслюватиме телебачення 

Принц Чарльз буде проголошений монархом Карлом ІІІ 10 вересня
Коронацію вперше в історії Великої Британії транслюватиме телебачення 
Принц Чарльз Фото: https://twitter.com/ajplus
9 Вересня 2022, 18:09
читать на русском

Церемонія проголошення короля у Великій Британії буде вперше показана на телебаченні.

Як повідомляє BBC, у суботу, 10 вересня, принца Чарльза, який нарік себе Карлом III, буде офіційно проголошено королем на засіданні Ради зі вступу на престол. На церемонії буде присутнім його син принц Вільям, герцог Кембридзький.

У засіданні Ради, яке має розпочатися о 10:00, братимуть участь запрошені члени Таємної ради та чинні міністри уряду. Серед учасників також можуть бути колишні міністри та прем'єр-міністри. Король візьме участь у другій частині зустрічі, щоб зробити заяву та підписати традиційну клятву захищати церкву Шотландії та наступність уряду, - пише видання.

Після зустрічі Основну прокламацію, яка оголошує Карла III сувереном, буде зачитана об 11:00 з балкона в Сент-Джеймському палаці в центрі Лондона.

Звернення буде зачитано за годину на Королівській біржі в лондонському Сіті, а потім опівдні неділі - у Шотландії, Північній Ірландії та Уельсі.

Дружину принца Чарльза Каміллу Паркер-Боулз проголосять королевою-консортом.

Тим часом тіло королеви Єлизавети III три дні пробуде у соборі Святого Джайлза в Единбурзі, поки триватимуть підготовки до похорону, який очікується приблизно через 10 днів від дня смерті. Згодом труну з її тілом королівським потягом відвезуть до Лондона, де у Вестмінстерському абатстві відбудеться похорон.

Нагадаємо, 8 вересня 2022 королева Великої Британії Єлизавета ІІ померла після погіршення стану здоров'я.