Коронавірус потрапив до Європи ще у вересні 2019 року - вчені

Число загиблих від коронавірусу в Італії перевищило 10 тисяч осіб
Коронавірус потрапив до Європи ще у вересні 2019 року - вчені
Тест на коронавірус (фото picabu)
17 Листопада 2020, 06:14
читать на русском

Фахівці Національного інституту раку Мілану заявили, що COVID-19 циркулював у Італії ще у вересні 2019 року.

Про це повідомляється у дослідженні для наукового журналу Tumori Journal, підготовленого вченими з Мілану, Сієни та Парми.

В Італії коронавірус почав поширюватися ще у вересні минулого року, що говорить про його здатність довго і непомітно циркулювати серед людей перед спалахом, заявили вчені.

Цю заяву вони зробили після перевірки зразків крові, які 959 пацієнтів здали для дослідження раку у Мілані. Вчені виявили, що у 11,6 % з них антитіла до COVID-19 виробилися задовго до лютого. Також кров 111 людей містила антитіла, специфічні до нового коронавірусу SARS-CoV-2.

Таким чином, виявилося, що вірус був присутній в Італії за три місяці до того, як про нього вперше було повідомлено в Китаї в грудні 2019 року, і за п'ять місяців до того, як перший офіційний випадок був зареєстрований в країні - 21 лютого 2020 року.

Читайте також

Це дослідження показує несподівану дуже ранню циркуляцію SARS-CoV-2 серед безсимптомних людей в Італії за кілька місяців до того, як був ідентифікований перший пацієнт. Це може змінити історію пандемії, - заявили вчені.

Нагадаємо, італійська влада ввела нові жорсткіші "коронавірусні" обмеження для протидії другій хвилі пандемії COVID-19. Нові заходи набудули чинності 26 жовтня і діятимуть до 24 листопада.

Згідно з прийнятим рішенням, ресторани, бари, кафе-морозиво та кондитерські повинні будуть закриватися о 18 годині в будні. Щонеділі та у святкові дні вони будуть закриті повністю. Харчування на винос дозволено здійснювати до опівночі, із забороною вживання на місці або поблизу.

1