Коронавірус знищив ракові клітини в онкохворого пацієнта - ЗМІ

Дивний випадок стався у Великій Британії
Коронавірус знищив ракові клітини в онкохворого пацієнта - ЗМІ
Лабораторія (фото: Unsplash)
16 Квітня 2021, 16:09
читать на русском

У Великій Британії у чоловіка, який захворів на коронавірус, зникли ракові пухлини.

Як пише німецьке видання Focus, лікарі підозрюють, що коронавірусна інфекція могла сприяти руйнації ракових клітин, але на їхню думку, це "рідкісний випадок".

Зазначається, що минулого року у 61-річного чоловіка діагностували лімфому Ходжкіна (злоякісну пухлину лімфатичної системи). Незабаром чоловік підхопив коронавірус, який начебто зруйнував ракові клітини в його організмі. При цьому лікарі зазначили, що чоловік не проходив хімієтерапії від раку.

Цей інцидент зацікавив вчених і вони почали дослідження, чи могла коронавірусна інфекція стати причиною ремісії.

Одна з лікарок - Сара Чаллонер - вважає, що Covid-19 викликав протипухлинну імунну відповідь. Зокрема, експерти припускають, що в організмі 61-річного чоловіка було виділено велику кількість Т-клітин. Це лейкоцити, здатні безпосередньо знищувати заражені вірусом клітини.

Читайте також

Професор Міхаель фон Бергвельт, онколог і інфекціоніст, також розповів про цей випадок.

У дуже рідкісних випадках спостерігається феномен, при якому загальна інфекція може допомогти при ракових захворюваннях. Вперше це було описано у 1893 році, - заявив він.

Експерт вважає ремісію раку завдяки коронавірусу абсолютною рідкістю. Крім того, за його словами, слід враховувати так звані "спонтанні ремісії". Тому що в деяких випадках ракові клітини зникають і без медичного втручання.

Лікарі закликали не сприймати цю інформацію як панацею від лікування раку.

1