З 17 липня у всіх чоловіків призовного віку на кордоні вимагатимуть військово-облікові документи
![Крабовий салат по-японськи: ідеальний салат з овочів для літа Крабовий салат по-японськи: ідеальний салат з овочів для літа](https://parlament.ua/wp-content/cache/thumb/ef/91f999bb2ffceef_759x425.jpg)
Українці звикли готувати крабовий салат з кукурудзою, огірками, яйцями та майонезом, але японці вдаються до іншого, не менш смачного рецепту.
Видання SHUBA розповіло про ще одну альтернативу салату з крабовими паличками, які у Японії називають суримі, проте майонез вам не знадобиться. Салат буде корисним та доволі свіжим.
Основні інгредієнти:
- Крабові палички - 6 шт.
- Томати чері - 6 шт.
- Салат мікс - 100 г.
- Оливки зелені - 6 шт.
- Лимон, сік - 20 г
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Мʼята, сіль та чорний перець за смаком.
Покроковий рецепт:
1. Підготуйте крабові палички, попередньо діставши їх з морозилки. Бажано з вечора покладіть у холодильник або залиште за кімнатної температури.
2. Овочі помийте. Салат ретельно висушіть, а томати чері промокніть паперовим рушником і поріжте на двоє, як і зелені оливки.
3. Крабові палички поріжте на середні шматки.
4. Приготуйте заправку. Для цього налийте олію та сік лимона у миску, додайте сіль і перець. Все перемішайте.
5. Салатний мікс покладіть на тарілку, викладіть помідори, оливки та крабові палички. Залийте все заправкою.
6. Прикрасьте салат кількома листочками м’яти для свіжості й подавайте до столу.
Цей простий і швидкий у приготуванні салат стане чудовою стравою для обіду або вечері. Також спробуйте приготувати теплий салат з молодої картоплі, що поєднує солодку карамелізовану цибулю, гостру гірчичну заправку, м'який блакитний сир і свіжий мікс зелені.
Читайте також