Крабовий салат по-японськи: ідеальний салат з овочів для літа

Салат буде корисним та доволі свіжим
Крабовий салат по-японськи: ідеальний салат з овочів для літа
Крабовий салат по-японськи
3 Липня 2024, 22:34
читать на русском

Українці звикли готувати крабовий салат з кукурудзою, огірками, яйцями та майонезом, але японці вдаються до іншого, не менш смачного рецепту.

Видання SHUBA розповіло про ще одну альтернативу салату з крабовими паличками, які у Японії називають суримі, проте майонез вам не знадобиться. Салат буде корисним та доволі свіжим.

Основні інгредієнти:

  • Крабові палички - 6 шт.
  • Томати чері - 6 шт.
  • Салат мікс - 100 г.
  • Оливки зелені - 6 шт.
  • Лимон, сік - 20 г
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Мʼята, сіль та чорний перець за смаком.

Покроковий рецепт:

1. Підготуйте крабові палички, попередньо діставши їх з морозилки. Бажано з вечора покладіть у холодильник або залиште за кімнатної температури.

2. Овочі помийте. Салат ретельно висушіть, а томати чері промокніть паперовим рушником і поріжте на двоє, як і зелені оливки.

3. Крабові палички поріжте на середні шматки.

4. Приготуйте заправку. Для цього налийте олію та сік лимона у миску, додайте сіль і перець. Все перемішайте.

5. Салатний мікс покладіть на тарілку, викладіть помідори, оливки та крабові палички. Залийте все заправкою.

6. Прикрасьте салат кількома листочками м’яти для свіжості й подавайте до столу.

Цей простий і швидкий у приготуванні салат стане чудовою стравою для обіду або вечері. Також спробуйте приготувати теплий салат з молодої картоплі, що поєднує солодку карамелізовану цибулю, гостру гірчичну заправку, м'який блакитний сир і свіжий мікс зелені.

Читайте також

1