Готуємо з морепродуктів: королівський салат з креветками

Дуже проста, але водночас неординарна страва з мінімальної кількості продуктів
Готуємо з морепродуктів: королівський салат з креветками
22 Лютого 2023, 21:53
читать на русском

З усього розмаїття морепродуктів по праву найбільш популярними й затребуваними залишаються креветки. Саме вони стали центральним елементом безлічі  гарячих страв і холодних закусок. Вони полюбилися багатьом за свій незвичайний і багатогранний смак. До того ж вони неймовірно корисні для організму і підвищують сексуальну активність людини. Тому, якщо ви влаштовуєте романтичну вечерю своїй другій половинці, королівський салат з креветками прекрасно підійде для того, щоб гарно провести вечір.

Інгредієнти:

  • Королівські креветки (великі, очищені) – 16 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори (можна використовувати черрі) – 200 г
  • салатне листя – 8 шт.
  • Для соусу нам буде потрібно:
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Сік апельсина – 1 ст. ложка
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – до свого смаку
  • Перець чорний мелений – до свого смаку

Попередньо необхідно відварити креветки. Для цього їх необхідно додати в киплячу підсолену воду і на повільному вогні варити 2-3 хвилини. Після цього відкидаємо їх на друшляк і добре охолоджуємо.

Далі промиваємо помідори, авокадо та салатне листя.

Авокадо очищаємо наступним способом: для початку розрізаємо його на 2 частини, минаючи кісточку. Далі у нас вона залишиться в одній половинці. По ній необхідно вдарити лезом ножа так, щоб воно трохи вп'ялося в кістку. Після цього тягнемо трохи з зусиллям за держак ножа і таким чином витягуємо ніж разом з кісточкою з плоду. Залишилися половинки, які очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки або ножа.

Далі салатне листя рвемо на середні шматочки або не дуже дрібно нарізаємо (але рвати чомусь завжди простіше і приємніше, так і в результаті виходить такий салат гарний-гарний). Викладаємо подрібнені листочки на дно тарілки.

Далі нарізаємо помідори, попередньо зрізавши у них плодоніжку. Тут вже все просто: великі 4-6 частин, а дрібні черрі навпіл. Укладаємо помідори на салатне листя. Авокадо нарізаємо великими кубиками або часточками і в нікому не відомому, крім вас, звичайно ж, порядку викладаємо їх на ті ж салатне листя.  Також в хаотичному порядку викладаємо креветки. Їх не потрібно не розділяти, не нарізати.

В піалі гарненько змішуємо оливкова олія з дрібкою солі і перетираємо масу. Далі додаємо по ложці соєвого соусу і соку апельсина. Добре змішуємо  інгредієнти і додаємо останнім роздавлений часник, який попередньо ми очистимо і промиємо під проточною  водою. Часник можна розчавити через прес або за допомогою ступки. В крайньому разі його можна натерти на самій дрібній тертці. Отриманим у результаті соусом поливаємо салат. Це необхідно робити більш або менш рівномірно, але розмішувати його не потрібно. Кожен зробить це сам, безпосередньо в своїй тарілці. Зверху посипаємо за смаком салат чорним меленим перцем і залишаємо його в такому вигляді просочитися хвилин на 5-10.

Поради:

  • Для додання салату трохи пікантного смаку його можна побризкати соусом Табаско.
  • Заведено вважати, що креветки дуже поживний і корисний морепродукт. Зокрема, білок, який міститься в них, дуже багатий Таурином. Даний елемент є чистою амінокислотою, безпосередньо живить м'язи і судини. Таким чином, при вживанні креветок ми підтримуємо організм в тонусі і допомагаємо м'язам зберігати або повернути еластичність. У зв'язку з цим, під час дієти або спортивного харчування вживання креветок лише вітається.

Читайте також

1