Сім простих салатів з буряка: дешево і корисно

Буряк - овоч смачний, корисний і дієтичний
Сім простих салатів з буряка: дешево і корисно
17 Листопада 2022, 22:46
читать на русском

Пропонуємо вам прості рецепти повсякденних салатів з червоного буряка. Їх приготування не займає багато часу, а користь для здоров`я - величезна.

Буряк з кедровими горіхами

Інгредієнти:

  • 1 великий буряк
  • 20 г кедрових горіхів
  • 30 г бринзи
  • 120 г руколи
  • половина лимона
  • сіль до свого смаку
  • олія до свого смаку

Буряк відваріть або запечіть в духовці, потім наріжте невеликими кубиками або слайсами, викладіть на тарілку. Додайте нарізану кубиками бринзу і листочки руколи. Посоліть салат, заправте його олією, лимонним соком і посипте горішками.

Вінегрет з печерицями

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 1 морква
  • 2 буряки
  • 2 солоних або маринованих огірків
  • 100 г печериць
  • 1 помідор
  • 1 яблуко
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • зелена цибуля до свого смаку
  • олія до свого смаку

Відваріть буряк, картоплю і моркву, потім очистіть від шкірки. Гриби наріжте кубиками і обсмажте на олії. Відварені овочі, огірки та яблука наріжте кубиками, відправте в миску, туди ж викладіть печериці і подрібнену зелену цибулю. Змішайте оцет з невеликою кількістю рослинної олії і приправити салат.

Буряк з чорносливом

Інгредієнти:

  • 1 буряк
  • 30 г чорносливу
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • сіль до свого смаку

Буряк відваріть до готовності, остудіть і натріть на грубій тертці. Чорнослив залийте окропом, дайте постояти 10 хвилин, потім злийте воду і дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, посоліть, перемішайте і приправте рослинною олією. Перед подачею прикрасьте салат нарізаною зеленою цибулею.

Буряк з коренем хрону

Інгредієнти:

  • 2 буряки середнього розміру
  • 1 велике яблуко
  • 1 ч. л. тертого кореня хрону
  • половина лимона
  • насіння гарбуза, сіль, перець і олія до свого смаку

Буряк очистіть, загорніть у фольгу і відправте запікати при температурі 180 градусів приблизно годину, потім наріжте кільцями товщиною близько 5 мм, Яблуко, не очищаючи від шкірки, також наріжте кільцями, з кожного шматочка виріжте серцевину. Змішайте лимонний сік з рослинною олією і хріном. Заправте яблука з буряком приготованим соусом, посоліть, поперчіть і викладіть на тарілку, чергуючи кільця. Прикрасьте салат гарбузовим насінням.

Буряк з часником

Інгредієнти:

  • 2 буряки середнього розміру
  • 100 мл сметани
  • 2 зуб. часнику
  • 2 ч. л. гірчиці

Буряк відваріть, потім натріть на грубій тертці. Змішайте сметану з гірчицею і пропущеним через прес часником. За бажанням можете трохи присолити салат або додати улюблені спеції.

Буряк в йогурті

Інгредієнти:

  • 2 буряки середнього розміру
  • 250 г густого йогурту без добавок
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ч. л. рідкого меду
  • сіль і перець до свого смаку

Буряк відваріть або запечіть, остудіть, натріть на грубій тертці і відкиньте на друшляк або сито, щоб стік зайвий сік. Змішайте йогурт, мед, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправте буряком йогуртовим соусом, за бажанням прикрасьте петрушкою.

Читайте також

1