Відставок поки не буде: "чистку" Кабміну перенесли на наступний тиждень - ЗМІ
Пропонуємо вам прості рецепти повсякденних салатів з червоного буряка. Їх приготування не займає багато часу, а користь для здоров`я - величезна.
Буряк з кедровими горіхами
Інгредієнти:
- 1 великий буряк
- 20 г кедрових горіхів
- 30 г бринзи
- 120 г руколи
- половина лимона
- сіль до свого смаку
- олія до свого смаку
Буряк відваріть або запечіть в духовці, потім наріжте невеликими кубиками або слайсами, викладіть на тарілку. Додайте нарізану кубиками бринзу і листочки руколи. Посоліть салат, заправте його олією, лимонним соком і посипте горішками.
Вінегрет з печерицями
Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 1 морква
- 2 буряки
- 2 солоних або маринованих огірків
- 100 г печериць
- 1 помідор
- 1 яблуко
- 1 ст. л. яблучного оцту
- зелена цибуля до свого смаку
- олія до свого смаку
Відваріть буряк, картоплю і моркву, потім очистіть від шкірки. Гриби наріжте кубиками і обсмажте на олії. Відварені овочі, огірки та яблука наріжте кубиками, відправте в миску, туди ж викладіть печериці і подрібнену зелену цибулю. Змішайте оцет з невеликою кількістю рослинної олії і приправити салат.
Буряк з чорносливом
Інгредієнти:
- 1 буряк
- 30 г чорносливу
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2-3 пера зеленої цибулі
- сіль до свого смаку
Буряк відваріть до готовності, остудіть і натріть на грубій тертці. Чорнослив залийте окропом, дайте постояти 10 хвилин, потім злийте воду і дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, посоліть, перемішайте і приправте рослинною олією. Перед подачею прикрасьте салат нарізаною зеленою цибулею.
Буряк з коренем хрону
Інгредієнти:
- 2 буряки середнього розміру
- 1 велике яблуко
- 1 ч. л. тертого кореня хрону
- половина лимона
- насіння гарбуза, сіль, перець і олія до свого смаку
Буряк очистіть, загорніть у фольгу і відправте запікати при температурі 180 градусів приблизно годину, потім наріжте кільцями товщиною близько 5 мм, Яблуко, не очищаючи від шкірки, також наріжте кільцями, з кожного шматочка виріжте серцевину. Змішайте лимонний сік з рослинною олією і хріном. Заправте яблука з буряком приготованим соусом, посоліть, поперчіть і викладіть на тарілку, чергуючи кільця. Прикрасьте салат гарбузовим насінням.
Буряк з часником
Інгредієнти:
- 2 буряки середнього розміру
- 100 мл сметани
- 2 зуб. часнику
- 2 ч. л. гірчиці
Буряк відваріть, потім натріть на грубій тертці. Змішайте сметану з гірчицею і пропущеним через прес часником. За бажанням можете трохи присолити салат або додати улюблені спеції.
Буряк в йогурті
Інгредієнти:
- 2 буряки середнього розміру
- 250 г густого йогурту без добавок
- 2 зуб. часнику
- 1 ч. л. рідкого меду
- сіль і перець до свого смаку
Буряк відваріть або запечіть, остудіть, натріть на грубій тертці і відкиньте на друшляк або сито, щоб стік зайвий сік. Змішайте йогурт, мед, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправте буряком йогуртовим соусом, за бажанням прикрасьте петрушкою.
Читайте також