Краківець, Рава-Руська і Ягодин: у ДПСУ розповіли, на які КПП краще не їхати через страйк перевізників у Польщі

На інших напрямках проблем з перетином кордону немає
Краківець, Рава-Руська і Ягодин: у ДПСУ розповіли, на які КПП краще не їхати через страйк перевізників у Польщі
Черги на кордоні
8 Листопада 2023, 19:45
читать на русском

Наразі з перетином кордону через страйк перевізників у Польші є проблеми на трьох напрямках, всі інші працюють у звичайному режимі. Відстежувати ситуацію на проблемних КПП можна на сайті "єЧерга".

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

"Для автомобілістів, особливо водіїв і перевізників, треба розуміти, що ускладненим рух є на трьох напрямках - Краківець, Рава-Руська і Ягодин. Інші напрямки як функціонували, так і функціонують", - розповів він.

Речник ДПСУ зазначив, що єдине, що на виїзд з України на 16 пунктах пропуску діє електронна черга для вантажівок.

"Тому кожен, хто хоче перетнути кордон на цих напрямках, ці пункти пропуску також прописані і на сторінках державної прикордонної служби, і на сайті "єЧерга", де вони можуть ознайомитися і з умовами, і завантаженістю на кожному з цих пунктів пропуску", - зазначив Демченко.

Представник Держприкордонслужби також дав пораду - слід додатися в "єЧергу" на ці напрямки і обирати поки що інші маршрути, поки польські перевізники блокують ці три напрямки.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада перекрили три пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Раніше перевізники в Польщі обмежувались одним пунктом пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в’їзди з України.

Читайте також

1