Крала ручки: Лавров звинуватив перекладачку глави угорського МЗС у крадіжці - відео

Глава російського МЗС не помітив включених мікрофонів у залі протокольних зустрічей
Крала ручки: Лавров звинуватив перекладачку глави угорського МЗС у крадіжці - відео
Перекладачка “краде ручку” (скріншот відео)
8 Лютого 2021, 22:00

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив у крадіжці ручок перекладачку членів делегації глави МЗС Угорщини Петера Сійярто під час їхньої зустрічі у Москві.

Відповідне відео оприлюднене на сторінці МЗС РФ у Facebook.

Курйоз трапився під час трансляції протокольної частини зустрічі міністрів, коли угорська делегація зайшла до зали за стіл переговорів. Біля Сійярто сіла його перекладачка, взяла зі столу ручку і далі відхилилася від столу, щоб відкласти сумку, яка була у неї в руках.

Водночас Лавров, не помітивши, що його мікрофон уже включений, неголосно вимовив: "ручки одразу красти" і посміхнувся співрозмовникам.

У результаті цією ручкою перекладачка записувала за Лавровим його слова, щоб перекладати їх угорською.

В Угорщині інцидент не помітили одразу, бо Лавров говорив російською, і угорська сторона його не зрозуміла.

Коли ж нарешті у МЗС Угорщини розібралися у ситуації, то запевнили, що ніякої крадіжки не було, а міністр Лавров, попри "надзвичайно дружні особисті стосунки з Сійярто … пожартував на початку зустрічі". У Будапешті не вважають, що це повинно змінити ставлення до Росії, пише місцеве видання Telex.

Читайте також

Нагадаємо, президент автономної Республіки Сербської (одного з регіонів Боснії й Герцеговини) Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову старовинну українську ікону з Луганська. На звороті ікони стоїть печатка, яка підтверджує, що ікона перебувала у власності УРСР. Місцеві сербські ЗМІ цитують слова Додіка про те, що ікону нібито знайшли в Луганську.

1