Кравчук ініціював запуск автобусів-човників через КПВВ

Російська сторона знову відмовила у відкритті пунктів пропуску зі свого боку
Кравчук ініціював запуск автобусів-човників через КПВВ
транспорт Фото: Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі
24 Лютого 2021, 10:04
читать на русском

Починаючи з 24 лютого Україна надала автобуси-човники для перевезення громадян через лінію розмежування на КПВВ "Золоте" та "Щастя".

Це відбулося за ініціативи глави Української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука, повідомила Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі на своїй сторінці у Фейбуці.

Тиждень ми чекали відповідної реакції російської сторони. Сьогодні з 07.40 білий автобус чекає у "Щасті". Жовтий - у "Золотому". Російська сторона знову відмовила у відкритті КПВВ зі свого боку, - йдеться у повідомленні.

У ТКГ вважають, що представники російської делегації ніяк не можуть "розрізнити різницю між справами та словами".

Читайте також

На словах вони постійно жаліються на важку долю українських громадян (яких тримають у заручниках на окупованих територіях). Коли доходить до справи, можливість нашим громадянам виїхати з тимчасово окупованих територій та отримати адміністративні послуги, пенсії та соціальні виплати, блокується з 10 листопада, - зазначається у повідомленні.

Українська делегація у ТКГ чекає відповідної оцінки такому "рішенню" з боку держав-партнерів та міжнародних гуманітарних організацій.

Нагадаємо, раніше Німеччина та Франція закликали Росію та бойовиків негайно розблокувати всі лінії переходу на сході України.

1