Кремль вирішив напасти на Молдову: готує “сценарій Донбасу”, - ЗМІ

Росія вже має чіткий план
Кремль вирішив напасти на Молдову: готує “сценарій Донбасу”, - ЗМІ
Придністров’я / Фото з відкритих джерел
2 Травня 2022, 11:41
читать на русском

Росія вже розробила чіткі плани вторгнення до Молдови. Якщо Росія визнає незалежність Придністров'я, то це буде пряма загроза та порушення територіальної цілісності Молдови

Про це повідомляє британське видання The Times з посиланням на джерела в українській розвідці.

Ми вважаємо, що Кремль вже ухвалив рішення про напад на Молдову. Доля Молдови — вирішальна. Якщо росіяни її візьмуть під контроль, ми у військовому плані станемо легшою мішенню, — зазначає співрозмовник The Times.

Зазначається, що Росія може запустити у Молдові "сценарій Донбасу". Тобто офіційно визнання самопроголошене незаконне Придністров'я за прикладом терористичних квазіутворень "ДНР" і "ЛНР".

Потім росіяни направлятимуть озброєння до регіону. The Times пише, що українська розвідка помітила активність на аеродромі Тирасполя – столиці невизнаного Придністров’я. Начебто там окупанти збираються висадити повітряний десант із транспортних Іл-76.

Росія прикриватиметься масовими безладами та заколотами у самій Молдові. Якщо ж російські війська захоплять Молдову, це означає можливість нападу на Одесу з заходу.

Крім того, видання наводить і альтернативну точку західних розвідувальних агенцій. На Заході вважають, що Росія поки не має можливості пробити сухопутний коридор до Придністров'я через Миколаївську та Одеську області, а повітряний простір небезпечний для окупантів через протиповітряну оборону українців.

Нагадаємо, невизнане Придністров’я продовжують готувати до війни з Україною. На території "ПМР" видрукувано великий наклад газети "Придністров’я", датований 2 травня 2022 року. Там йдеться про "звернення до путін" про допомогу та "теракти з майбутнього".

Читайте також